söndag 2 maj 2010

Amerikanska pannkaksmuffins





Enklare än att göra vanliga, kanske godare också.

knappt 2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
2 tsk socker
1,5 dl yoghurt eller fil
1 ägg
2 msk lönnsirap
2 msk flytande margarin

*Sätt ugnen på 175 grader
*Blanda alla torra ingredienser
*Blanda alla våta ingredienser
*Häll de våta i de torra och rör tills det är klimpfritt
*Fördela i en väl smord muffinsplåt med 12 hål
*Grädda ca 12 min

5 kommentarer:

  1. Borde väl vara ett 'ELLER' mellan bakpulver och bikarbonat. De har ju samma funktion men ersätter varandra.

    Minnesregel:
    Ett bi har två bakben
    dvs 1 bi(karbonat) = 2 bak(pulver)

    SvaraRadera
  2. Anonym: Det ska faktiskt vara både bakpulver och bikarbonat, jag har inte skrivit fel. De flesta recept på amerikanska pannkakor innehåller både och. Jag har vid något tillfälle ersatt bikarbonaten med mer bakpulver (två tsk då istället för en) när jag ej haft bikarbonat hemma. Funkar bra det också.
    Jag vet dock ej varför man använder båda sorterna samtidigt men så är det.

    Bra minnesregel dock.

    SvaraRadera
  3. Har aldrig sett något sånt här recept innan, spännande! Kanske blir att testa någon gång. :)

    SvaraRadera